MUSICONICA
Slucajne slike
Странице: [1]   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Toma Zdravković-legenda živi  (Прочитано 161 пута)
0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.
bobanBG
Novi clan
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 7

Погледај профил E-mail
« послато: Април 13, 2010, 03:41:44 »

još ponešto o Tomi Zdravkoviću-velikanu
Koncert u Puli
"Nedavno,kad je priredio koncert u Puli,u sali je primetio svoju kćer,koju je doveo deda.Grč mu je stegao srce,jer odavno nije video Žaklinu.Bio je,doduše,ponosan što ga ona gleda i sluša,ali je osećao i neizdrživ bol.Na kraju nije više mogao da izdrži i obratio se publici:
-Dragi gosti želim nešto da vam kažem-u ovoj sali se nalazi moja kćer,koju retko viđam,pa mi dozvolite da ove večeri pevam za nju,da joj pesmom kažem koliko je volim i koliko mi nedostaje.
U sali se razlegao aplauz,a mnogi su i zaplakali.
-Tata,tatice-govorila je Žaklina srećna dok je sve to pratio urnebesan pljesak.Niko nije primetio da Toma Zdravković, slavni pevač sa milion prodatih ploča i isto toliko obožavalaca...plače,kao malo dete
tekst iz knjige "Toma",autora Živka M. Bojanića
Сачувана
bobanBG
Novi clan
*
Ван мреже Ван мреже

Погледај профил E-mail
« Одговор #1 послато: Април 13, 2010, 03:42:49 »

VMA 1991
Ponekad navrati neko poznato lice sa estrade-iz Tominog sveta.Danas je opet došao Slavko Perović.Toma mu pruža svoju,od bolesti i dugog ležanja omršavelu , bledu ruku.
-"Sećaš li se 63 god? "Gradski podrum".Ja napisao a ti haraš"-podseća ga Slavko
Bledi osmeh na još bleđem Tominom licu
-"A ono kada smo se vraćali sa tezge iz Novog Sada,pre tri godine"-nastavlja Slavko
-"Sećaš li se one kafane gde smo svratili.I cigana.Tamburaša.Onda si ti umesto da predahnemo učio tamburaše da pevaju"E moj brate".Dobra ti je ta pesma,tada još nije pevana u javnosti.A oni uče...sećaš li se jedan je stalno falširao,nikako da uhvati foršpil.A ti mu kažeš "Majstore,treba još da učiš...I posle kada si ih sve poređao,pa svkog pitaš-koliko ti imaš dece-A oni odgovaraju-dvoje,troje petoro-A ti svakom po lovu.Za decu.Nisi valjda zaboravio?"
Toma se osmehnu i umorno zatvori oči.
Сачувана
bobanBG
Novi clan
*
Ван мреже Ван мреже

Погледај профил E-mail
« Одговор #2 послато: Април 13, 2010, 03:43:31 »

Kira Manevski iz Detroita,bivši Beograđanin,trgovac zlatom i dragim kamenjem,preklinje zlehudu sudbinu...kada je pročitao da je Toma neizlečivo bolestan u kafani je tražio od pevačice da peva samo Tomine pesme...te noći je potrošio na Tomine pesme 2.000 dolara...Toma nažalost to ne može da čuje...Spava i jedva izdržava dijalizu...
Сачувана
bobanBG
Novi clan
*
Ван мреже Ван мреже

Погледај профил E-mail
« Одговор #3 послато: Април 13, 2010, 03:44:27 »

REČI ZORANA KALEZIĆA NA KOMEMORACIJI U UDRUŽENJU ESTRADNIH UMETNIKA:
"Cele noćinebo je plakalo i beskrajnom reka suza bogovi su žalili tebe koji si svojom dušom i pesmom za života dosegao nebeske visine.Jesen je tužna u mom kraju,tužna su i prepuna sete hiljade srca i duša napojenih tvojim pesmama,bolno su noćas cvilele violine beogradskih muzičara,beogradske kafane,ulice,noćobdije sa kojima si delio bezbroj noći,svitanja.Tebe pesnika toplog kao majčino krilo,tebe sa glasom hiljada slavuja.Tebe Karamazova,boema,druga sretnih i nesretnih,tebe koji si dušu i srce podelio sa mnogima,koji si do poslednjeg dana prkosio teškoj bolesti,koji si voleo i živeo život,kako si samo ti znao,koji si svojom pesmom za života našao mesto među besmrtnicima,tebi veliko hvala,a za slavu si se za života sam pobrinuo".
Сачувана
bobanBG
Novi clan
*
Ван мреже Ван мреже

Погледај профил E-mail
« Одговор #4 послато: Април 13, 2010, 03:45:28 »

GLUMICA DANICA MAKSIMOVIĆ
"Mnogo je voleo glumce.On je mene zvao"Danice ti si moje sunce".Rekao je to i u svom šou programu(prim.to ste mogli da vidite ako ste gledali video zapis"Toma u Skadarliji uživo peva "dotako sam dno života)Nisam od onih koji misle da u životu nema umiranja,da nema kraja,ali mislim da je mnogo još mogao da da.Toliko sam mnogo volela njegovu pesmu i dok ga nisam poznavala.Imala sam jednog momka u Aranđelovcu,koji mi je pevao "Danka,Danka",kada sam Tomu upoznala sve pesme sam zavolela,jer su iz duše iskrene"...
« Последња измена: Април 13, 2010, 03:52:11 bobanBG » Сачувана
bobanBG
Novi clan
*
Ван мреже Ван мреже

Погледај профил E-mail
« Одговор #5 послато: Април 13, 2010, 03:47:23 »

MILOVAN ILIĆ-MINIMAKS
Toma je bio veliki i izuzetan čovek.Mnogi su ga tretirali kao boemakoji je bio nepouzdan,koji ne poštuje dogovore,ali sve to je bio sastavni deo njegovog života.Da nije,ništa u životu ne bi uradio.Da je bio uredan čovek,da nije pio,da celog života nije vozio auto bez vozačke dozvole,više to ne bi bio on.Zaista sam mu na neki način zavidio.Mislim da je bio nesrećan i siromašan i obožavan,čovek koji se retko rađa.Možda će kroz sto godina biti i boljih ljudi,ali takvog kao Toma nikad više.Jer,on je srce u obliku čoveka...zaista nepredvidiv čovek,fenomen.KO NJEGA NIJE VOLEO ILI NIJE POSTOJAO,ILI JE BIO IDIOT.Zbog njega bih išao peške oko sveta...
Сачувана
bobanBG
Novi clan
*
Ван мреже Ван мреже

Погледај профил E-mail
« Одговор #6 послато: Април 13, 2010, 03:48:10 »

DUŠAN PRELEVIĆ-PRELE
Niko nije pio kao Toma,a ko nije tako pio,nije ni ljubio kao Toma.Sanjim sam više bio drug u piću,nego u kocki.Mnogi su bili uz njega samo dok je imao brdo para,a napuštali su ga kad je sve izgubio.Ja sam ga voleo u svakom trenutku,ali on mi sada uopšte ne nedostaje...Jer,nedostajem ja njemu,pa ću mu se uskoro pridružiti...Čovek se spasao života,isto kao Zoran Radmilović i Pavle Vujisić...Spasao se ove bede,a mi moramo još ovako da pričamo...
Сачувана
Странице: [1]   Иди горе
  Штампај  

Пребаци се на: